Доступність посилання

ТОП новини

Виборці голосами заплатять за нові станції метро?


Влада намагається маніпулювати виборцями Києва, рекламуючи будівництво нових станцій метрополітену
Влада намагається маніпулювати виборцями Києва, рекламуючи будівництво нових станцій метрополітену
Київ – Влада намагається маніпулювати виборцями Києва, рекламуючи будівництво нових станцій метрополітену чи інших об’єктів інфраструктури. Про це заявляють експерти. Відтак, на їхню думку, з наближенням виборів міського голови посилилася інформаційна кампанія голови столичної міськдержадміністрації Олександра Попова.

Цього року в столиці мають з’явитися ще дві станції метро та початися будівництво нової, четвертої гілки метрополітену, заявив голова Київської міськдержадміністрації Олександр Попов.

«1 млн. 800 тис. пасажирів щодоби ми вже перевозимо. Тому будувати метро будемо швидко і якісно. Щороку мінімум дві станції метрополітену ми повинні відкривати. На 2012 рік у нас в планах завершити лінію, яку ми зараз будуємо. І підготувати все для будівництва четвертої гілки метрополітену. Це правий берег, за Подільським мостовим переходом», – сказав Попов, відповідаючи на питання Радіо Свобода.

Київ дуже відстав від більшості європейських столиць за розвитком транспортної інфраструктури, відтак, темпи її розбудови мали би бути вищими, відзначають експерти. Натомість, зростає пропагандистська складова діяльності столичної влади, відзначив у коментарі для Радіо Свобода політолог Володимир Фесенко.

«Багато зроблено по Києву. Перш за все з точки зору будівництва інфраструктурних об’єктів. Більш активно проводиться інформаційна кампанія на користь Попова. Цього не було. Від 2011 року інформаційна діяльність Попова стала більш системною. Вона зараз у багатьох рисах нагадує те, що робив Черновецький свого часу», – наголосив Фесенко.

Образ мера-будівельника є особливо привабливим для колишніх виборців Леоніда Черновецького, вважає Володимир Фесенко. На його думку, посилення інформаційної роботи пов’язано саме з наближенням виборів, у тому числі, міського голови Києва.

Матвієнко: вихваляння Поповим себе є обдурюванням виборців

Тим часом, розбудова інфраструктури української столиці залишається хаотичною, зазначив у розмові з Радіо Свобода, політолог Костянтин Матвієнко. За його словами, генеральний план розвитку Києва є компіляцією генпланів кількох великих міст Європи і жодним чином не базується на реальних демографічних даних. Адже місто та перспективи його розвитку ніхто не вивчає, каже експерт.

«Реальне введення в експлуатацію об’єктів інфраструктури підкупом виборців не є. Всяке розпатякування і вихваляння себе, що «от ми відкрили чергову станцію!» – це є не підкупом виборців, а швидше, маніпуляцією і обдурюванням виборців. Це настільки ж непристойно, як непристойно розвішувати пана Попова на бігбордах, я не розумію яким коштом, з якимись нікому непотрібними привітанням з Новим Роком і Різдвом Христовим. Це, навіть, не дурниця. Це – непристойність», – наголосив Матвієнко.

Експерти кажуть, що фактично у Києві проживає понад 3 мільйони повнолітніх громадян, утім, за офіційними даними, лише трохи більше 2 мільйонів з них мають право брати участь у виборах столичних органів самоврядування.
  • Зображення 16x9

    Дмитро Баркар

    У журналістиці з 1995 року. Працював регіональним кореспондентом BBC-Україна. З 2008 року – парламентський кореспондент радіо Ера-FM. З 2010 року –  на Радіо Свобода (кореспондент, редактор та ведучий програм). Основна тематика: політичні події та аналіз.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG