Доступність посилання

ТОП новини

Під Радою протестують проти реформи вищої освіти


Студенти протестують проти реформи вищої освіти
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:03:36 0:00
ЗАВАНТАЖИТИ
Близько 30 активістів громадських організацій провели у Києві акцію протесту проти законопроекту «Про вищу освіту». На думку організаторів акції, у разі ухвалення проект закону позбавить студентів-«четвірочників» стипендій, а також дозволить вишам щорічно збільшувати оплату навчання для тих, хто вчиться на контрактній основі.

Учасники мітингу переконані, що законопроект, поданий Кабміном, обмежить автономію вишів та збільшить масштаби корупції під час вступних іспитів.

Учасники акції спробували зайти до будівлі, де розташовані комітети Верховної Ради, і передати членам Комітету свої вимоги щодо законопроекту та символічний «подарунок». Сталася сутичка з охороною. Учасників акції виштовхали з будівлі лише з допомогою правоохоронців.

Після цього до учасників акції вийшов голова парламентського Комітету з питань освіти і науки Максим Луцький. Нардеп пообіцяв врахувати вимоги студентів та запросив трьох із них на засідання комітету.

Організатори акції заявили журналістам, що не вірять у шанси вплинути на рішення комітету, однак сподіваються, що якщо законопроект не винесуть на голосування сьогодні, то таким чином їм вдасться «виграти час», адже наступний розгляд імовірний не раніше, ніж за місяць. Вони також прогнозують проведення масштабніших акцій протесту.

Законопроект «Про вищу освіту», поданий Кабінетом Міністрів, зареєстрований у парламенті 28 грудня 2011 року.
XS
SM
MD
LG