Доступність посилання

ТОП новини

У Харкові силою демонтували намети на підтримку Тимошенко


Прихильники Юлії Тимошенко біля колонії, де утримують лідерку опозиції, Харків, початок січня 2012
Прихильники Юлії Тимошенко біля колонії, де утримують лідерку опозиції, Харків, початок січня 2012
У Харкові силою демонтували намети «Батьківщини» неподалік Качанівської колонії, де збирали підписи прихильників ідеї висунення колишнього прем’єра Юлії Тимошенко на Нобелівську премію миру. Про це повідомив голова Червонозаводського районного партійного осередку «Батьківщини» Анатолій Бабічев.

За його словами, сьогодні до наметів підійшли судові виконавці, які зачитали рішення суду від 6 січня про заборону встановлювати намети біля колонії, де відбуває покарання Юлія Тимошенко, і вимагали згорнути намети. У відповідь на аргумент представників «Батьківщини», що намет знаходиться на відстані у півкілометра від колонії, судові виконавці зазначили, що на цю територію рішення суду «також поширюється».

Після цього до наметів підійшли особи у формі співробітників комунальних служб і почали «ламати намети і силою відштовхувати активістів, які намагалися їм перешкодити», після чого намети «кинули в автомобіль, а особи, які їх демонтували, зникли у невідомому напрямку».

Тим часом сайт Харківської міської ради повідомляє, що намети біля колонії демонтували законно, згідно з рішенням суду.

Сьогодні активісти обласної «Батьківщини» розпочали збір підписів на підтримку ідеї висунення Юлії Тимошенко на Нобелівську премію миру.

Минулого тижня харківський суд заборонив представникам обласної «Батьківщини» проводити будь-які акції під стінами колонії, а також встановлювати намети.
XS
SM
MD
LG