Доступність посилання

ТОП новини

Розкішні автомобілі криза оминає


Торстен Мюллер-Етвеш
Торстен Мюллер-Етвеш
Лондон – Rolls-Royce оголосив, що 2011 рік був рекордним з огляду на обсяги продажу цієї розкішної марки автомобілів. Дані підтверджують висновки фахівців, що в умовах глобальних економічних проблем, як не дивно, найміцніше на ногах тримаються виробники й продавці дорогих розкішних товарів та послуг.

Навіть рекордний рівень продажу за минулий рік насправді – лише 3538 автомобілів Rolls-Royce, але ці кілька тисяч клієнтів у світі готові платити в середньому в десять – двадцять разів більше, ніж за типовий автомобіль масового виробництва.

«2011-ий був навіть більше, ніж чудовим роком для Rolls-Royce. Він був історично успішним. Ми продали більше автівок, ніж будь-коли за 107 років існування автомобіля Rolls-Royce», – сказав один із чільних керівників компанії Торстен Мюллер-Етвеш.

Під німецьким керівництвом

Марка Rolls-Royce зараз повністю належить німецькій автомобілебудівній компанії BMW.

Британці задоволені насамперед тим, що німецькі власники побудували нові виробничі потужності саме в Британії, зберігши не лише робочі місця, а й розвиваючи британську марку як світовий бренд.

Найбільшими ринками Rolls-Royce у минулому році були Сполучені Штати та Азія, зокрема, Китай. Але найшвидшими темпами обсяги продажу цих розкішних автомобілів зростали в Росії та Німеччині.

Британська автомобілебудівна індустрія, навіть занепавши, привабила успішних глобальних інвесторів. Маркою Rolls-Royce володіє німецька BMW, марку Bentley купив також німецький Volkswagen. Знаменитими британським Jaguar володів американський Ford, а зараз – індійська компанія Tata.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG