Доступність посилання

ТОП новини

Колишній футболіст «балотується» на президента Франції


Ерік Кантона провів понад 400 матчів під час своєї кар’єри футболіста
Ерік Кантона провів понад 400 матчів під час своєї кар’єри футболіста
Легенда англійського «Манчестер Юнайтед» і збірної Франції Ерік Кантона виступив у вівторок із фіктивною заявкою на участь у виборах президента Франції, які пройдуть цього року, щоб привернути увагу до долі нужденних і безпритульних, повідомили французькі видання.

Колишній нападник «Манчестер Юнайтед» розіслав листа мерам французьких міст, в якому назвав себе «зацікавленим громадянином» і попросив підтримки в збиранні підписів 500 виборних посадових осіб, що необхідно для висування кандидатури на президента.

У листі, який оприлюднила газета лівого спрямування Libération, Кантона відзначив обмежені можливості у Франції для молоді та соціальну несправедливість, прикладів якої «надто багато, вони дуже жорстокі, занадто систематичні».

Проте в інтерв’ю цій же газеті 45-річний Ерік Кантона дав знати, що цей крок – публічна акція з метою привернути увагу до житлової кризи у Франції. Він наголосив, що наявність житла визначально важлива й є основою стабільності родини, але цій проблемі в країні приділяють надто мало уваги.

Вартість житла у Франції, за даними національного статистичного управління, з 2000 до 2010 року зросла більш як удвічі, тоді як статки людей за цей же час – лише на третину.

Кантона провів понад 400 матчів під час своєї кар’єри футболіста, зараз він знімається в кіно та грає на сцені театру. У кінострічці «У пошуках Еріка» режисера Кена Лоуча, що вийшла на екрани в 2009 році, він грає сам себе.

Перший раунд виборів президента Франції пройде наприкінці квітня. Два кандидати, які набрали більше голосів, ніж конкуренти, візьмуть участь у вирішальному другому турі на початку травня.

На даний момент, згідно з опитуваннями, більшість французів віддали б свої голоси кандидатові від соціалістів Франсуа Олландові, друге місце займає чинний президент країни, представник правих сил Ніколя Саркозі.
XS
SM
MD
LG