Доступність посилання

ТОП новини

Вартість оновлення урядового веб-порталу завищена (огляд преси)


Київ – Єдиний офіційний інтернет-портал органів виконавчої влади після кардинального оновлення зазнав відчутних змін. Однак не на краще, зазначає газета «Україна молода». Видання пише, що сайт увесь час працює з перебоями або не відкривається взагалі, до того ж неможливо не тільки зайти на окремі розділи сайту, а й вийти на головну сторінку. Вартість робіт з оновлення порталу становила 330 тисяч гривень. Для журналістів та експертів видання лишилося не зрозуміло, що оновлювали за таку суму. На їхню думку, «ціна здійснених робіт завищена разів у десять».

Відтепер комунальники можуть підвищувати ціни на власний розсуд. Як інформують «Ізвестія» в Україні», Президент Віктор Янукович підписав закон, який дозволяє комунальним підприємствам в односторонньому порядку прискорювати зміну тарифів на житлово-комунальні послуги. Подорожчання опалення або води тепер не потрібно довго обговорювати, обґрунтовувати і затверджувати. Ті ж, хто платити не буде, залишаться з холодними батареями навіть у морози. Заголовок публікації – «Батареї попросять вогню».

За минулий рік квартири подешевшали в нових будинках на 5 відсотків, а в старих – на 10 відсотків. Фінансисти вважають, що зараз варто вкладати кошти в недороге житло. Які зміни сталися за минулий рік на ринку нерухомості та що прогнозують експерти на рік нинішній, розповідає газета «Факти».

Із давніх часів числа розглядалися людьми як містичні явища, що відіграють надзвичайно важливу роль у суспільному житті. Але, як зауважує дописувач газети «Голос України», особливу роль у житті людства відіграє число 12 – незалежно від цивілізації, країни чи епохи. Хоча й тлумачиться воно абсолютно по-різному. Скажімо, коло Зодіаку є найдавнішим символом в історії людства. Він графічно показує, як Сонце упродовж року проходить через 12 головних для землян (хоча й віртуальних) сузір'їв. Або ж можна згадати про 12 апостолів в Ісуса Христа та 12 імамів пророка Магомета. Більше про значення цього числа в житті людства йдеться в статті «Сакральна магія дванадцяти».
  • Зображення 16x9

    Ірина Біла

    На Радіо Свобода працюю з кінця 1990-х. Закінчила Київський університет культури і мистецтв – інформаційна, бібліотечна та архівна справа.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG