Доступність посилання

ТОП новини

На Януковича подали до суду за скасування Дня Свободи


Керівник Рівненської обласної організації Української народної партії Світлана Ніколина подала позов проти Президента України Віктора Януковича за скасування Дня Свободи. З відповідною заявою вона звернулася до Вищого адміністративного суду.

Ніколина вимагає визнати незаконним указ Президента, яким скасовується святкування 22 листопада Дня Свободи.

«Ми направили звернення до суду і очікуємо, що здоровий глузд переможе. Об’єднання Дня свободи з Днем Соборності вже є само по собі нелогічним тільки тому, що кожна дата має свою передісторію. І якщо Янукович забув Помаранчеву революцію, то треба йому нагадати. Такі укази лише сприятимуть новій хвилі обурення людей, що, врешті, підштовхне українців до ще одного соціального вибуху. Українців контролювати неможливо ані указами, ані скасуванням визначних для них дат. Чим більше буде таких заборон, тим швидше це призведе до ще одного народного невдоволення чи навіть повторення Майдану», – зазначила Ніколина.

30 грудня 2011 року Президент України Віктор Янукович підписав Указ «Про відзначення в Україні деяких пам’ятних дат та професійних свят», згідно з яким День Свободи відзначатиметься разом із Днем Соборності 22 січня.
XS
SM
MD
LG