Доступність посилання

ТОП новини

У Білорусі суд посилив покарання екс-кандидату в президенти


У колонії міста Шклов Могильовської області сьогодні відбувся закритий суд над екс-кандидатом в президенти Білорусії Миколою Статкевичем. Політика, який відбуває шестирічний термін за звинуваченням в організації масових заворушень в грудні минулого року, покарано трьома роками тюремного ув’язнення суворого режиму.

Керівництво Шкловський колонії в кінці 2011 року ініціювало посилення покарання для Миколи Статкевича. Суд повністю підтримав позицію сторони обвинувачення і вже 12 січня опозиційних політик буде переведений на тюремний режим відбування покарання. Родичі політв’язня, правозахисники та журналісти на процес допущені не були.

Причиною посилення покарання Статкевич стала заява начальника колонії, в якому сказано, що засуджений політик «не став на шлях виправлення», «до умовно-дострокового звільнення не прагне» і після відбуття покарання має намір «вести злочинний спосіб життя».

Як уточнила дружина політика Марина Адамович, формальним приводом для нового звинувачення стало те, що Статкевич був без номера на одязіі, а також не вказав у списку особистих речей носові хустки. Вона впевнена, що справжньою причиною стала принципова позиція політика, який не визнає себе винним в «організації масових заворушень» в грудні 2010 року і не бажає писати прохання про помилування на ім’я президента Олександра Лукашенка.

За ґратами залишається ще один колишній претендент на вищий державний пост Білорусії Андрій Санніков, засуджений судом до 5 років позбавлення волі.
XS
SM
MD
LG