Доступність посилання

ТОП новини

Тіло Кім Чен Іра перенесуть до мавзолею


Портрет Кім Чен Іра на церемонії прощання з ним 24 грудня 2011 року
Портрет Кім Чен Іра на церемонії прощання з ним 24 грудня 2011 року
Тіло колишнього лідера Північної Кореї Кім Чен Іра буде поміщене до мавзолею поруч з останками його батька Кім Ір Сена, повідомили офіційні засоби інформації КНДР у четвер.

«Тіло великого вождя товариша Кім Чен Іра, як живого, буде покладено в Кимсусанському меморіальному палаці, священному храмі чучхе. По-друге, статуя великого вождя товариша Кім Чен Іра буде зведена з належною повагою», – процитувала диктор на державному телебаченні повідомлення владної Трудової партії Кореї.

Чучхе є офіційною ідеологією КНДР, яка об’єднує марксизм, радикальний націоналізм та економічну незалежність, проголошену в 1955 році Кім Ір Сеном.

У заяві також мовиться, що Кім Чен Ір оголошений «вічним лідером партії», в той час як його батько Кім Ір Сен, засновник сталіністської КНДР, є «вічним президентом» держави.

День народження Кім Чен Іра, 16 лютого, залишається державним святом, але отримує назву, що перекладається приблизно як «День вказівної зорі»; день народження Кім Ір Сена 15 квітня теж є святом, «Днем Сонця».

На території Північної Кореї будуть встановлені статуї колишнього вождя і його зображення, а також споруджені колони на його честь.

Вважається, що в КНДР вже існує понад три тисячі так званих «колон вічного життя», побудованих на честь Кім Ір Сена, фактично зведеного в ранг божества.

Кім Чен Ір помер від серцевого нападу 17 грудня минулого року. Після смерті батька верховним лідером КНДР був оголошений його 27-річний син Кім Джон Ин, якого так і титулують – «верховний керівник». Його батько був «великим керівником», а дід «великим вождем».
XS
SM
MD
LG