Доступність посилання

ТОП новини

Новосілля посольства США – на користь і українцям


Посольство США відзначає новосілля
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:03:04 0:00
ЗАВАНТАЖИТИ

Посольство Сполучених Штатів переїжджає у спеціально збудований комплекс на вулиці Сікорського, який визнали одною із найсучасніших та найекологічніших офісних будівель в Україні. Дипломати очікують, що її зручність оцінять і ті, хто звертаються по віз

Київ – У Києві завершилося будівництво нового комплексу посольства США. Незабаром сюди переїдуть усі підрозділи посольства, які дотепер розташовувалися у шести будівлях у різних місцях Києва. У посольстві вважають, що така реорганізація дасть змогу швидше і краще обслуговувати українців, які звертаються по візи.

Новий комплекс посольства на вулиці Сікорського в Києві займає чотири з половиною гектари. П’ятиповерховий головний корпус, прикрашений природним каменем та деревом, оточений садом, уже визнали однією з найсучасніших та найбільш екологічних офісних будівель в Україні.

Між тим для спорудження нового посольства використовувалися переважно українські будівельні матеріали, а працювали над ним здебільшого українські будівельники, розповідає тимчасовий повірений у справах США в Україні Ерік Шульц.

«Ми дуже пишаємося цією сучасною будівлею, бо вона символізує розвиток стосунків між США та Україною. Будівництво коштувало 209 мільйонів доларів, і більшість цих грошей витрачено на українські матеріали, українську працю. Отже, Україна зробила вагомий внесок у будівлю посольства», – говорить дипломат.

Внутрішні приміщення прикрашені виробами українських та американських митців. Окрема експозиція – це фото й біографії відомих громадян США, українців за проходженням. Серед них – авіаконструктор Ігор Сікорський та кіноактриса Міла Йовович.

Українці, які збираються до США, тепер не стоятимуть у чергах

Переїзд триватиме увесь наступний тиждень, і американські дипломати вибачаються за незручності, які можуть відчути українці, що звертаються до консульського відділу. Проте, коли він запрацює у сучасному, просторішому приміщенні, черги та час очікування будуть зведені до мінімуму, прогнозує генеральний консул США в Україні Генрі Генд.

«Кількість людей, які можуть прийти на співбесіду щодо віз, збільшиться, так само ми зможемо обробляти більше віз завдяки тому, що тут для цього є достатньо місця. Раніше значна кількість віз оброблялася у Варшаві», – зауважив генеральний консул Сполучених Штатів.

У новій будівлі передбачено не лише близько сорока вікон для відвідувачів, але й місця для очікування і зони, де можна буде залишити дітей та їх переповити. Будівля цілком пристосована і для людей з обмеженими можливостями.

Крім побудови нового посольства у Києві, уряд США ініціював збільшення терміну віз для українців з 5 до 10 років. А це, як очікують дипломати, означатиме зменшення клопотів і для українців, які вирушають у США, і для самого посольства.
  • Зображення 16x9

    Євген Солонина

    На Радіо Свобода працюю журналістом з 2008 року.  Народився 1979 року в місті Мелітополь Запорізької області. Закінчив факультет журналістики Запорізького Національного університету. Як журналіст найбільше цікавлюся економічною, екологічною та соціальною тематикою. На дозвіллі захоплююся садівництвом та альпінізмом.

XS
SM
MD
LG