Доступність посилання

ТОП новини

Депутати не змогли відвідати Юлію Тимошенко в Качанівській колонії


Народні депутати фракції «БЮТ-Батькіщина» Олена Шустік та Ольга Боднар не змогли зустрітися з колишнім прем’єром Юлією Тимошенко, яка перебуває в Качанівській виправній колонії № 54 у Харкові.

«Нам не дали можливості з нею зустрітися. Ми отримали дозвіл на відвідування колонії від керівництва колонії, але суд нам відмовив у відвідуванні Юлії Володимирівни Тимошенко… Але ми сподівалися, що якісь моральні аспекти спрацюють і можна буде побачити Юлію Володимирівну, або хоча б камеру, в якій перебуває Юлія Володимирівна. Камеру нам не показали. До приміщень, в яких тримають ув’язнених, які перебувають під слідством, нас не пустили. Зайти до чергової частини, де, за твердженням керівництва колонії, розміщується відділ спостереження за всіма камерами, ми також не змогли, тому що туди також спеціальний дозвіл потрібен», – сказала Боднар журналістам після відвідування Качанівської колонії в понеділок.

Вона розповіла, що їй та Олені Шустік показали старі та нові корпуси, в яких живуть засуджені, навчальний та виробничий центр, а також харчоблок.

Олена Боднар зазначила також, що народні депутати мають намір надалі домагатися отримання дозволу на зустріч з Тимошенко.

11 жовтня 2011 року Печерський районний суд Києва засудив Юлію Тимошенко до семи років позбавлення волі за перевищення повноважень під час підписання газових контрактів із Росією у 2009 році. 30 грудня її етапували до Качанівської виправної колонії в Харкові.
XS
SM
MD
LG