Доступність посилання

ТОП новини

Аварія на Бортницькій станції аерації ніякої загрози не несе – Київводоканал


На ліквідацію аварії на Бортницькій станції аерації у зв’язку з провалом ділянки лівобережного колектора знадобиться близько двох місяців і 4 мільйонів гривень, повідомив голова правління ПАТ «АК «Київводоканал» Валерій Ченчевий.

Він наголосив, що «ніякою екологічною та техногенною катастрофою для Києва ця аварія не загрожує». За його словами, наразі аварію локалізовано.

Втім, екологи занепокоєні можливим впливом аварії на екологічну ситуацію у кількох областях. Зокрема, Володимир Борейко, директор Київського екологічно-культурного центру припустив, що аварія може вплинути на якість води у Черкасах, Каневі та Новоукраїнці. Крім того, за його словами, внаслідок аварії може постраждати риба, зокрема, у Канівському водосховищі

У ніч із понеділка на вівторок на самопливному лівобережному колекторі, поряд із насосною каналізаційною станцією стався провал розміром 10 на 10 метрів і глибиною 8 метрів. Голова правління ПАТ «АК «Київводоканал» Ченчевий зазначив, що протягом ночі аварійні бригади здійснювали перемикання потоків із Новодарницького колектора на каналізаційну насосну станцію «Позняківська».

За словами Ченчевого, лівобережний колектор було побудовано в 1964 році, і аварія сталася у зв'язку з руйнуванням залізобетонних труб через газову корозію.

Загалом, за словами Ченчевого, в Києві потребують негайної реконструкції та модернізації близько 30% колекторів.

На Бортницькій станції аерації очищаються всі побутові стічні води Києва, а також стоки промислових підприємств після первинної їх очистки на самих заводах. Крім київських стічних вод, станція аерації приймає також стоки, які надходять з міст Київської області: Ірпінь, Вишневе, Ворзель, Гостомель, Бориспіль, Вишгород, Буча та Коцюбинське.
XS
SM
MD
LG