Доступність посилання

ТОП новини

«Сказання про золотий газ для Українського народу»


«Сказання про золотий газ для Українського народу» (фото Анатолія Мажори)
«Сказання про золотий газ для Українського народу» (фото Анатолія Мажори)
Харків – Активісти молодіжної громадської організації «Молоді регіони» влаштували біля харківської жіночої колонії театральну виставу під назвою «сказання про золотий газ для Українського народу». Для акторів-аматорів із харківських університетів сцену влаштували на причепі з відкидними бортами. Щоправда дивитися цей перфоменс не було кому – глядачами були лише журналісти.

Для хлопців і дівчат з «Молодих Регіонів» виступати під Качанівською колонією дозволено. Судова заборона протестних акцій від 7 січня лише для прихильників Юлії Тимошенко.


На вулиці Каштановій де розташовується жіноча виправна колонія, ремонтні роботи на каналізаційному колекторі не ведуться. Навпаки, хтось привіз до стін колонії великий причіп та звукове обладнання для акторів.

На спущених бортах імпровізованої сцени напис великими літерами: «Сказ о золотом газе для украинского народа». Головна героїня (дуже схожа на Юлію Тимошенко) сидить на троні. Поруч – скоморохи і поважна особа в царському костюмі. Пізніше стає зрозуміло – то не цар, а Володимир Путін. Ще один персонаж вистави – народ. Спочатку він усе терпить, а потім радіє справедливому суду:

«…Воспрял Народ
И на девицу вдруг обрушил свой допрос:
«Где? Почем? И для чего Да неуж-то?»
Все равно вдруг народу стал Виттон
И отбросив нежный тон
Упекли они девицу
В украинскую темницу.»

Після п’ятихвилинного театрального «сказання» молоді регіонали хутко збігли зі сцени й сховалися в автобусі. Студенти з різних університетів відмовилися розповідати журналістам про творчий процес. У автобус акторська трупа нікого не пропустила, мовляв, усе було сказано підчас вистави. А автобус, машина для сцени, обладнання орендовані « за кошти молоді».



Рішення влади вибіркові – бютівець

Перед початком політично-театральної імпрези з прохідної колонії вийшов народний депутат України з фракції БЮТ Володимир Бондаренко. В пенітенціарній установі йому показували умови утримання засудження, хотів побачити Юлію Тимошенко, проте на це не було дозволу слідчого.

Володимир Бондаренко не залишався на саму виставу. Кореспонденту Радіо Свобода депутат висловив свою думку щодо добре організованої сцени зі звуковим обладнанням під колонією, яка тут не могла б з’явитися без сприяння міської влади.

«Останнім часом, нажаль, у нас немає об’єктивного судочинства, рішення влади – вибіркові. В Києві Колашника оберігала міліція, закривши ланцюгом зі своїх співробітників на майдані Незалежності. Ми хочемо пану Кернесу запропонувати допомогу в ремонті цієї вулиці, яку він розпочав виключно з політичних мотивів для того щоб тут не могли збиратися люди», –вважає народний депутат Володимир Бондаренко.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG