Доступність посилання

ТОП новини

СБУ: справу Тимошенко щодо ЄЕСУ стосовно приховування валютного виторгу закрито


Кримінальну справу проти колишнього Прем’єр-міністра Юлії Тимошенко щодо діяльності «Єдиних енергетичних систем України» (ЄЕСУ) у частині організації приховування валютного виторгу закрито у зв’язку з тим, що згідно з законодавством декриміналізовано відповідну статтю 207 Кримінального кодексу, повідомив прес-центр Служби безпеки України.

Стосовно інших епізодів справи Тимошенко розслідування, за даними СБУ, триває.

У жовтні 2011 року СБУ порушила стосовно Тимошенко кримінальну справу за обвинуваченням у вчиненні замаху на розтрату коштів держбюджету України в особливо великих розмірах шляхом покладання на Кабінет Міністрів зобов’язань корпорації «Єдині енергетичні системи України» перед Міністерством оборони Росії на суму у 405 мільйонів 500 тисяч доларів на державний бюджет України.

На початку листопада Державна податкова служба поновила розслідування в чотирьох кримінальних справах стосовно діяльності корпорації ЄЕСУ, в яких фігурує Тимошенко. Зокрема, за обвинуваченням її в організації приховування валютної виручки, організації неодноразового ухилення від сплати податків на загальну суму понад 16 мільйонів гривень, розкрадання та замаху на розкрадання бюджетних коштів. Ці справи пізніше були об’єднані в одне провадження.

В 1995–1997 роках Тимошенко очолювала корпорацію ЄЕСУ.

11 жовтня 2011 року Печерський районний суд Києва засудив Тимошенко до семи років позбавлення волі в іншій справі, за перевищення повноважень під час підписання газових угод із Росією в 2009 році.
XS
SM
MD
LG