Доступність посилання

ТОП новини

Справа щодо вибуху газу в Дніпропетровську направлена до Верховного Суду


Справа щодо вибуху газу в багатоповерхівці Дніпропетровська, під час якого загинули 23 людини, передана до Верховного Суду України, повідомляє кореспондент Радіо Свобода.

За словами прокурора Дніпропетровської області Наталії Марчук, справа передана до Верховного Суду «задля визначення підсудності». Верховний Суд України має вирішити, у якому суді слухатимуть справу.

Водночас адвокат постраждалих Дмитро Поповський повідомив сьогодні Радіо Свобода, що для сторони потерпілих прийнятним є розгляд справи у якомусь із судів Дніпропетровська.

«У мене є інформація, що будуть слухання у Заводському райсуді Запоріжжя знову. Але офіційної інформації поки нема. Однозначно, справа має слухатись у Дніпропетровську. Інакше просто неможливо – люди не зможуть їздити брати участь», – сказав адвокат.

За його даними, загальна сума позовів, висунутих потерпілими від вибуху до газівників, складає близько 100 мільйонів гривень.

«Газова трагедія» у Дніпропетровську сталась у жовтні 2007 року. Тоді загинуло 23 людини, ще понад 400 залишились без житла. За аварію досі ніхто не відповів: трьох обвинувачених у недбалості високопосадовців «Дніпрогазу» (гендиректора, його заступника та головного інженера) рішенням Жовтневого суду Дніпропетровська амністували 2009 року. 2010 року рішення про амністію ухвалив Заводський райсуд Запоріжжя, куди справу було направлено для повторного розгляду. Наприкінці 2011 року посадовців «Дніпрогазу» знову взяли під варту. Разом із цим у справі з’явився новий обвинувачений – майстер «Дніпрогазу».
XS
SM
MD
LG