Доступність посилання

ТОП новини

Суд відмовився перенести засідання в справі Луценка


Суд відхилив клопотання захисту екс-міністра внутрішніх справ Юрія Луценка про перенесення суду у зв’язку погіршення стану здоров’я підсудного, повідомляє кореспондент Радіо Свобода. Суддя Сергій Вовк послався на усну заяву лікарів, які надавали медичну допомогу Луценкові в залі суду, що той може продовжувати брати участь в засіданні.

Водночас, Юрій Луценко заявив, що йому лікарі сказали, що не можуть оцінювати його спроможність брати участь у засіданні. Також Луценко попросив суд не робити засідання по 8 годин, оскільки він в таких умовах не має змоги отримувати лікування.

«Якщо ми продовжимо такий темп, я його просто не витримаю. Це я говорю не з тим, щоб «закосити», а це реальні обставини… Просто є якісь кордони, які людський організм не може терпіти. Мені зробили декілька уколів, але вони діють лише 2 години. Я готовий до щоденних засідань, але якщо вони будуть йти по 8 годин, нормально працювати не зможемо, і сьогоднішня ситуація повториться».

Адвокат Юрія Луценка Ігор Фомін заявив, що оскільки суд відхилив клопотання про перенесення засідання, то захист екс-міністра готує заяву про відвід складу суду.

Дружина екс-міністра внутрішніх справ України Юрія Луценка Ірина стверджує, що останні два тижні її чоловік почувається зле. Вчора ввечері, зазначила дружина екс-міністра, Луценку вкололи ліки для того, щоб він, «міг стояти на ногах і брати участь у судовому засіданні».

Юрія Луценка було затримано 26 грудня 2010 року. Луценка звинувачують в заволодінні чужим майном в особливо великих розмірах шляхом зловживання службовим становищем за попередньою змовою групою осіб, перевищення влади або службових повноважень, що призвело до тяжких наслідків, і зловживання владою, вчинене співробітником правоохоронного органу.
XS
SM
MD
LG