Доступність посилання

ТОП новини

Вісім законодавців Америки відмовилися підтримувати «антипіратські закони»


Кілька відомих американських сенаторів і конгресменів відмовилися від підтримки законопроектів, спрямованих на боротьбу з «піратством» в Інтернеті. Вісім законодавців – серед них сенатори Марко Рубіо і Рой Блант, що входили в число авторів законопроектів – заявили, що проти ухвалення документів у нинішньому вигляді.

Проти законопроектів виступають провідні Інтернет-корпорації та користувачі соціальних мереж. Напередодні англомовний сайт популярної Інтернет-енциклопедії Wikipedia був закритий на добу – на знак протесту проти ухвалення законопроектів під назвою Stop Online Piracy (SOPA) і Protect Intellectual Property Act (PIPA).

Законопроекти спрямовані на боротьбу з нелегальним використанням інтелектуальної власності. Їх противники вважають, що в разі їх прийняття багато популярних Інтернет-ресурсів опиняться під загрозою, а свобода інформації та інноваційні процеси помітно постраждають.

Представники Білого Дому раніше не виключили, що, якщо Конгрес все ж схвалить законопроекти, президент Барак Обама може накласти на нього вето.
XS
SM
MD
LG