Доступність посилання

ТОП новини

Пігулки вже не допомагають – лист Луценка


Колишньому міністру внутрішніх справ Юрію Луценку вже не допомагають знеболювальні пігулки, тому все частіше йому колють знеболювальні препарати внутрішньовенно. Сьогодні такі ін’єкції екс-міністру робили вже двічі.
Про це в письмовому ексклюзивному коментарі, який Юрій Луценко передав Радіо Свобода, розповів сам колишній міністр.

«Прискорення режиму суду, який останнім часом засідає до 8 годин безперервно, загострює хронічні хвороби. Пігулки вже не допомагають. Тому все частіше мене колють обезболюючі препарати у вену, як і сьогодні вже двічі», – написав Луценко.

​Також Юрій Луценко зауважив, що не є прихильником публічних скарг на стан здоров’я, і вдячний лікарям, і СІЗО, і медикам швидкої допомоги за турботу. «Але проблема в тому, що лікування мого діагнозу можливе лише в стаціонарі, а не в СІЗО. Всі це розуміють, але суд постійно відмовляє в зміні запобіжного заходу. Тому я й утримуюся 400 днів на спецдільниці СІЗО разом з особами, що підозрюються у вбивстві та інших особливо тяжких злочинах», – мовиться в коментарі.

Дружина Луценка Ірина стверджує, що останні два тижні її чоловік почувається зле. За її словами, лікарі констатували в нього панкреатичний криз. Вчора ввечері, зазначила дружина екс-міністра, Луценку вкололи ліки для того, щоб він «міг стояти на ногах і брати участь у судовому засіданні». «Мета влади – довести Луценка до смерті», – додала вона.

Генеральна прокуратура обвинувачує Юрія Луценка у перевищенні службових повноважень. Cуд над колишнім міністром розпочався у травні, а він сам перебуває у камері попереднього ув’язнення з грудня 2010 року.
XS
SM
MD
LG