Доступність посилання

ТОП новини

Романа Ландіка визнали винним, але не посадили


Депутат міськради Луганська Роман Ландік (поки за ґратами) отримав 3 роки умовно
Депутат міськради Луганська Роман Ландік (поки за ґратами) отримав 3 роки умовно
Луганськ – Сьогодні у Ленінському районному суді Луганська оголосили вирок сину народного депутата від Партії регіонів Володимира Ландіка, депутату Луганської міськради Роману Ландіку. Ландіка-молодшого звинувачували у хуліганстві – побитті 20-річної фотомоделі Марії Коршунової. Інцидент стався влітку в одному з луганських ресторанів. Сьогодні суд визнав Романа Ландіка винним, однак до в’язниці не відправив.

Стільки представників преси Ленінський суд Луганська, напевне, ще не бачив ніколи. Втім, не всіх журналістів цікавив вирок Роману Ландіку. Позаяк біля суду свою акцію протесту проводили FEMEN. Напівоголені дівчата з плакатами в руках увірвалися до будівлі, шукаючи судову залу.

Ландіка визнали винним, але не за ґратами
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:01:05 0:00
ЗАВАНТАЖИТИ
Бійці спецпідрозділу «Грифон», очевидно, були не готові до такого сценарію і не одразу змогли вгамувати настирних дівчат.

Тим часом, суддя Олена Попова виголошувала вирок, на зачитування якого пішла майже година. Суддя дослухалася до пропозиції прокурора, визнала Романа Ланідка винним і засудила до 3 років позбавлення волі, з випробувальним терміном на 2 роки. Іншими словами, Роман Ландік отримав умовний термін. Якщо він не порушуватиме закон упродовж двох років, покарання йому скасують. Депутата відпустили одразу із зали суду під підписку про невиїзд.

Марія Коршунова боїться

Марія Коршунова
Марія Коршунова
Свою роль зіграли пом’якшувальні обставини – потерпіла просила суворо не карати підсудного. Володимир Раков, адвокат Марії Коршунової і Дар’ї Заєць, яка в липні була разом із Коршуновою в ресторані і стала іншою потерпілою в процесі судового розгляду, заявив, що таким результатом цілком задоволений.

Натомість Марія Коршунова зізналася, що боїться за себе.

«Я і Дар’я – ми побоюємося за себе, з урахуванням всіх образ, висловлювань на нашу адресу», – сказала Марія Коршунова.

Роман Ландік подаватиме апеляцію і балотуватиметься до Верховної Ради

Роман Ландік від коментарів відмовився і одразу поїхав із суду. Адвокат Романа Ландіка Юрій Березовський від імені свого клієнта назвав вирок незаконним і сказав, що вже готує апеляцію.

«Поки апеляційний суд не ухвалить рішення, ми вважаємо, що вирок ще не набув чинності. Також ми впевнені, що виграємо справу у Європейському суді з прав людини», – заявив Юрій Березовський.

Крім того, адвокат вважає, що нинішня справа не завадить Роману Ландіку балотуватися до Верховної Ради.
Це нормальна, інтелігентна людина, дуже розвинена… Ці обставини не можуть бути перешкодою для його соціальної і політичної кар’єри
адвокат Ландіка

«Це нормальна, інтелігентна людина, дуже розвинена, – каже Юрій Березовський. – Я вважаю, що ці обставини, в які він потрапив, не можуть бути перешкодою для його соціальної і політичної кар’єри».

Однопартієць Романа та його батька, Володимира Ландіка, регіонал Вадим Колесніченко вважає справу «показовою». За його словами, «суспільству показали, що близькість до влади або капіталу не дає можливості уникнути покарання». При цьому він не зміг сказати, чи вважає вирок справедливим.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG