Доступність посилання

ТОП новини

Amnesty International закликає Україну звільнити нелегалів-сомалійців


Правозахисна організація Amnesty International закликала сьогодні владу України звільнити громадян Сомалі, які нині тримають голодівку на протест проти утримання під вартою в очікуванні на депортацію за рішенням українського суду.

За даними правозахисників, у центрі утримання мігрантів у Журавичах на заході України нині голодують близько 60 сомалійців, серед яких, можливо, до 20 дітей, затриманих наприкінці грудня за нелегальне перебування в Україні.

Як заявляє експерт організації з питань України Гедер Маꥳлл, усі – і міліція, і Міністерство внутрішніх справ, і самі сомалійці – знають, що до Сомалі їх врешті таки не депортують. За словами самих сомалійців, наведених у повідомленні, їх врешті відпускають через 12 місяців, але весь цей час вони перебувають у центрі утримання.

Amnesty International у листі до міністра внутрішніх справ України закликає українських правоохоронців дотримати своїх зобов’язань і надати сомалійцям можливість справедливої процедури розгляду заявки про притулок і додаткового захисту в разі, якщо статус біженця за ними не визнають.
XS
SM
MD
LG