Доступність посилання

ТОП новини

Якими реформами можна похвалитися уряду?


Київ – Віктор Янукович і Микола Азаров мають покаятися й піти у відставку, бо не виконують своїх соціальних зобов’язань – заявляють в опозиції, оцінюючи результати роботи влади за минулий рік. 20 січня прем’єр планує доповісти про торішні досягнення Кабміну. Тим часом експерти зазначають, що на тлі певної економічної стабільності уряд не зміг здійснити якісні реформи й підвищити рівень життя людей.

Головним досягненням уряду Миколи Азарова упродовж останнього року є звільнення міністра фінансів Федора Ярошенка, хоч це й зробив Президент Віктор Янукович, зазначив депутат фракції БЮТ-Батьківщина Сергій Соболєв.

«Логічно було б, щоб їхнє господарювання закінчилося тим, що Президент Віктор Янукович покаявся перед людьми і сказав, що все, що він обіцяв, він зробив навпаки. Що життя покращилося у нього, а не в людей, і тому він іде у відставку. Те саме мав би зробити і Прем’єр-міністр Микола Азаров», – вважає Соболєв.

На думку Сергія Соболєва, фінансова політика чинного уряду зводиться до перенаправлення фінансових потоків із соціальних програм на збагачення представників влади.

Реформи, в принципі, проводяться – Плотніков

Кабінет Міністрів, очолюваний Миколою Азаровим, упродовж року провадив вдалу зовнішньоекономічну політику і розпочав низку реформ, зауважив депутат з фракції Партії Регіонів Олексій Плотніков.

«Була погоджена Зона вільної торгівлі з Європейським Союзом, була підписана Зона вільної торгівлі з країнами СНД. Розгортаються реформи. Можливо, вони не були таки вже яскравими, але, в принципі, реформи проводяться. Нормально у нас виконується бюджет, немає якихось провалів у фінансовій сфері», – наголосив Олексій Плотніков.

Зростання економіки не дійшло до громадян – Розенко

Реформи, зокрема у соціальній сфері, були проведені «недбало, некваліфіковано і неякісно», зазначив у коментарі для Радіо Свобода провідний експерт Центру Разумкова Павла Розенко.

«Можна відзначити певну стабільність національної валюти. Стабільність якась певна відбулася на ринку цін і послуг. От і все. А негативів можна назвати набагато більше. Те зростання економіки, про яке рапортує влада, не дійшло до громадян України. Не було виконано жодного із соціальних зобов’язань, що на себе брала влада», – зауважив Павло Розенко.

Крім того, за словами експерта, уряд не зміг виконати одне зі своїх головних завдань – підвищити рівень життя громадян.
  • Зображення 16x9

    Дмитро Баркар

    У журналістиці з 1995 року. Працював регіональним кореспондентом BBC-Україна. З 2008 року – парламентський кореспондент радіо Ера-FM. З 2010 року –  на Радіо Свобода (кореспондент, редактор та ведучий програм). Основна тематика: політичні події та аналіз.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG