Доступність посилання

ТОП новини

Хорошковського призначать замість Азарова? (огляд преси)


Київ – Українсько-російські відносини нагадують кореспондентові тижневика «Коментарі» епізод пригодницького фільму, коли колоністи-пройдисвіти вимінюють у дикунів дорогі хутра за копійчане скляне намисто. Журналіст переконаний, що вплутуючись у газові суперечки, Віктор Янукович не розуміє, що його оточення змагається не стільки за газові знижки, скільки за звання головного друга Росії. Більше про прагнення соратників Президента йдеться у статті «Хто першим штовхне Януковича».

Експерти газети «День» розмірковують про трансформації у Російській Федерації та ризики для України. Видання пише, що у Росії можуть настати «смутні часи» зі швидким чи повільним розпадом режиму та його заміщенням іншим – демократичним чи авторитарним. Така нестабільність у Росії негативно впливатиме на економіку й безпеку України, переконаний експерт. Однак це також може змусити представників української еліти нарешті почати реформувати національну економіку і загалом об’єднати народ. У підсумку, нестабільність у Росії – це, очевидно, загроза, але також може бути винятковою можливістю для України. Якою саме, «День» розповідає у матеріалі «Росія після Путіна».

20 років в Україні була суто бюрократична держава, не орієнтована на народ. Але раніше це маскувалося. Тепер же приховане стає очевидним. Серед причин, як стверджує експерт «Газети по-українськи», те, що у країні виросло покоління молодих прокурорів, чиновників та суддів. Вони поступали в академії за хабарі, вчилися за хабарі. Ішли на роботу, щоб брати хабарі й багатіти. І ці люди навряд чи виправляться. Їх виростили собі на заміну найгірші представники старшого покоління. Більше про причини бюрократії та корупції в Україні читайте в публікації з підзаголовком «В Україні все робиться в інтересах влади й чиновників».

Азарова відтісняють з уряду, просуваючи на його посаду молодого й амбітного Хорошковського, пише газета «Україна молода». На думку журналістів, Віктор Янукович замислив багатоходову комбінацію, яка обіцяє українському політикуму несподіванки. Кості доміно почали сипатися з відставкою міністра фінансів Федора Ярошенка, у кріслі якого вже сидить Валерій Хорошковський, який, як переконує газета, уже став однією з найбільш заплямованих владних величин епохи Януковича. Про можливі зміни в уряді після його призначення йдеться в статті «Щуку кинули у річку».

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG