Доступність посилання

ТОП новини

За лазерний заклик «Юлі - волю» порушено кримінальну справу – «Батьківщина»


Влада порушила кримінальну справу проти керівника Шевченківської районної партійної організації «Батьківщини» міста Києва Павла Ониськовича і народного депутата України (фракція «БЮТ-Батьківщина») Андрія Павловського. Про це заявляє народний депутат від фракції «БЮТ-Батьківщина» Юрій Одарченко.

Як повідомляється на сайті БЮТ у п'ятницю, за його словами, справу порушено за частиною 2 статті 296 Кримінального кодексу України (групове хуліганство), яка передбачає покарання позбавленням волі строком до чотирьох років.

«Згідно з матеріалами кримінальної справи, вітання Юлії Тимошенко з Новим роком зірвало новорічне свято для всієї України. Маразм влади зайшов так далеко, що ми не здивуємося, якщо завтра це лазерне шоу перекваліфікують на тероризм», – зазначив Юрій Одарченко.

Він повідомив, що «Батьківщина» вважає порушену кримінальну справу ще одним проявом політичних репресій і переслідування опозиції. «Це ж треба так боятися власних громадян, щоб порушувати кримінальні справи за відрізані стрічки з вінка, за пошкодження обличчя Януковича на бордах, за лазерне вітання лідеру опозиції», – додали в «Батьківщині».

В ніч з 31 грудня на 1 січня, коли на майдані Незалежності тривало святкування Нового року, на будівлі Консерваторії під час святкового салюту з'явився лазерний напис «Юлі - волю».

Співробітники міліції склали адміністративні протоколи проти двох підозрюваних у проекції напису з номера готелю «Козацький», в якому Новий рік разом із друзями святкував народний депутат Павловський.
XS
SM
MD
LG