Доступність посилання

ТОП новини

Біатлон: шматок хліба замість престижу


В особистих змаганнях німкеня Маґдалена Нойнер майже непереможна
В особистих змаганнях німкеня Маґдалена Нойнер майже непереможна
В італійському містечку Антхольц сьогодні завершується шостий етап Кубка світу з біатлону. Після альпійських стартів більшість провідних біатлоністів планети проведуть один тиждень у тренувальному режимі – до старту сьомого етапу, який прийматиме з 2 до 5 лютого норвезький Холменколлен. Натомість більша частина української першої збірної змагатиметься.

На чемпіонат Європи, який з 27 січня до 2 лютого відбуватиметься в словацькому містечку Брезно-Осрблі, поїде майже вся «основа» жіночої команди – сестри Валя і Віта Семеренки, Олена Підгрушна, компанію їм складе Юлія Джима, яка цього місяця успішно дебютувала на етапі Кубка світу і навіть здобула там перші залікові очки. Дещо скромніший склад везуть до Словаччини наставники чоловічої команди. З перших номерів тут Артем Прима і Сергій Семенов.

Про причини такого потужного десанту розповів головний тренер збірної України Василь Карленко: «Нашим спортсменам за результати в Кубку світу навіть не призначають зарплати. Це парадокс, адже виграти етап Кубка світу не легше, ніж чемпіонат Європи. Торік Сергій Седнєв, потрапивши на подіум етапу Кубка світу, не зміг цим результатом забезпечити собі зарплату на наступний сезон. І якби хлопці не стали призерами чемпіонату світу, я не знаю, чи отримували б вони хоч якусь зарплату».

Тим часом, в Антхольці в суботу сталося те, на що українські прихильники біатлону чекали майже два роки – колишня росіянка Наталія Бурдига отримала право виступити в українській естафеті. Результат не забарився – попри те, що сама Наталія провела свою не найкращу гонку, збірна в цілому зусиллями Валі і Віти Семеренко та Олени Підгрушної змогла змінити вже набридле восьме місце (такі результати були в перших двох естафетах сезону) на престижніше п’яте – попереду німецької команди. Виграли гонку французькі біатлоністки, білоруски і росіянки розташувалися за ними.

Успішні виступи в особистих змаганнях дозволили Наталії Бурдизі, а також Олені Підгрушній приєднатися до сестер Семеренко і в елітарній гонці з масовим стартом. Серед тридцяти провідних біатлоністок світу четверо виступають під синьо-жовтим прапором.

«Долго» в Мельбурні ненадовго

Провідний український тенісист Олександр Долгополов не зміг повторити в Мельбурні свій торішній успіх – вихід до чвертьфіналу відкритого чемпіонату Австралії, першого з чотирьох турнірів найпрестижнішої серії Grand Slam. У третьому колі він програв не лише талановитому австралійцеві Бернарду Томічу, а й місцевій публіці та своїм травмам – 6:4, 6:7, 6:7, 6:2, 3:6.

Перед тим Долгополов також провів два п’ятисетові поєдинки, перемігши маловідомих австраліця Ґреґа Джонса і німця Тобіаса Камке.

«Зараз мене більше хвилює здоров’я, ніж перемога. Сам матч вийшов дивним. Суперник сам віддав мені четвертий і п’ятий сети, я нічого особливого не зробив», – так Долгополов оцінив одну зі своїх перемог. Що ж тепер Олександрові, вже нічого не завадить лікуватися…
  • Зображення 16x9

    Антон Шульга

    Працюю на Радіо Свобода з квітня 2010 року. Редактор та ведучий ранкових новин. Попередній трудовий досвід також пов’язаний із радіо – обласним державним у Луганську, «Радіо-Ера» в Києві. Народився 1975 року у Жовтих Водах на Дніпропетровщині. Вищу освіту отримав у Луганському державному педагогічному університеті ім. Тараса Шевченка.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG