Доступність посилання

ТОП новини

У Херсоні на День Соборності мітингували влада й опозиція разом


У Херсоні біля пам’ятника Тарасові Шевченку в неділю пройшов мітинг, присвячений Дневі Соборності і Свободи України. Попри сильний сніг, на нього зібралися близько 400 осіб, повідомляє агентство УНІАН.

Серед тих, хто прийшли, були керівники обласної державної адміністрації і обласної ради, представники мерії Херсона, керівники органів виконавчої влади і районних рад у місті Херсоні, представники політичних партій і громадських організацій, студенти.

Учасники мітингу, крім національного прапора, тримали в руках символіку і прапори політичних партій – Народного руху України, Конгресу українських націоналістів, Партії регіонів і інших, а також портрети історичних діячів України – Павла Скоропадського, Михайла Грушевського, Симона Петлюри.

Заступник голови Херсонської облдержадміністрації Андрій Яценко заявив, що «тільки в процесі об’єднання й поваги один до одного ми зможемо повернути суспільство до стабільності».

Мер Херсона Володимир Сальдо звернув увагу, що на заході було багато дітей і молоді – це, за його словами, свідчить про «правильний рух у розвитку нашого суспільства», оскільки «прищепивши дітям інтерес до історії, до єднання, до соборності, ми вже сьогодні створюємо правильне майбутнє».

Після виступів учасники мітингу поклали квіти до підніжжя пам’ятника Шевченкові.

Також на честь свята квіти поклали до пам’ятного знаку, встановленого на площі В’ячеслава Чорновола, пам’ятника жертвам тоталітарного режиму і до пам’ятних знаків, присвячених боротьбі за свободу і незалежність України.

22 січня Україна святкує як державне свято День Соборності і Свободи в річницю проголошення 22 січня 1919 року Акту злуки Української Народної Республіки й Західно-Української Народної Республіки.
XS
SM
MD
LG