Доступність посилання

ТОП новини

У Єгипті триває суд над Мубараком: адвокат за зняття звинувачень, родичі жертв за страту


Адвокат колишнього президента Єгипту Хосні Мубарака на процесі над ним у Каїрі заявив у неділю, що з його підзахисного треба зняти всі звинувачення, бо він далі користується імунітетом від судового переслідування через те, що не подавав офіційної заяви про відставку і таким чином досі формально лишається президентом.

Натомість родичі жертв режиму Мубарака, присутні на суді, своїми вигуками вимагали для нього страти.

Раніше державне звинувачення заявило, що вимагає для 83-річного Мубарака кари смерті.

Мубарака, який мусив відійти з посади в лютому минулого року через масові протести, а також його двох синів, колишнього міністра внутрішніх справ та ще шістьох очільників силових структур обвинувачують у причетності до вбивства 850 протестувальників під час мітингів у січні-лютому минулого року. Мубарака з синами також обвинувачують у корупції. Всі вони свою провину заперечують.

Колишнього президента раніше вже засудили до значного штрафу за «завдання шкоди економіці країни» внаслідок вимикання телефонного зв’язку і доступу до інтернету під час масових виступів: Мубарак, колишній прем’єр його уряду і колишній міністр внутрішніх справ, співзвинувачений і в нинішній справі, мають разом сплатити суму в 90 мільйонів доларів США.

Колишній міністр внутрішніх справ також уже засуджений до 12 і ще до 5 років ув’язнення за двома корупційними справами.
XS
SM
MD
LG