Доступність посилання

ТОП новини

У Дніпропетровську може з’явитися вулиця Брежнєва


У Дніпропетровську може з’явитись вулиця Леоніда Брежнєва, колишнього генерального секретаря ЦК КПРС, який народився і розпочинав кар’єру на Дніпропетровщині. У Дніпропетровській міській раді зареєстрували відповідний проект рішення.

Згідно з проектом, ім’ям Брежнєва мають назвати досі безіменний проїзд.

Як повідомив сьогодні Радіо Свобода начальник управління внутрішньої політики міської ради Володимир Михайлишин, з такою ініціативою виступила одна з громадських організацій ветеранів, а остаточне рішення щодо вулиці депутати ухвалять на сесії 25 січня.

Опозиція обурена. Заступник голови облорганізації партії «Батьківщина» Валерій Мурлян заявив, що іменем цього «героя» можна назвати «хіба що якийсь глухий кут».

Цього року у Дніпродзержинську, на батьківщині генерального секретаря, за рішенням міської ради здійснять капітальний ремонт пам’ятника «Бюст Брежнєва». Оновлення погруддя запланували задля «збереження технічного та естетичного стану пам’яток культурної та історичної спадщини».

Колишній генеральний секретар ЦК КПРС Леонід Брежнєв народився у Кам’янському (нині – Дніпродзержинськ) 1906 року. Роки його перебування на посаді генсекретаря (1964–1982) увійшли в історію як «брежнєвський застій». Ці 18 років правління Брежнєва позначилися для України, зокрема, посиленням русифікації.
XS
SM
MD
LG