Доступність посилання

ТОП новини

Мінський суд відмовився звільнити правозахисника Беляцького


Правозахисник Алесь Беляцький
Правозахисник Алесь Беляцький
Мінський міський суд сьогодні відмовився звільнити білоруського правозахисника Алеся Беляцького, незважаючи на відшкодування ним завданих збитків.

Таким чином, суд залишив у силі рішення районного суду, який у листопаді минулого року засудив Беляцького до 4 з половиною років позбавлення волі і компенсації збитку за ухилення від сплати податків в особливо великому розмірі.

Минулого тижня дружина правозахисника перевела 90 тисяч доларів, зібраних громадянами Білорусі, на рахунок суду.

Приводом для кримінального переслідування Беляцького стала інформація про його закордонні рахунки. У суді Беляцький пояснив, що ці гроші йшли на правозахисну діяльність.

Керівництво Євросоюзу, США та міжнародних правозахисних організацій вважають вирок політично вмотивованим і вимагають звільнення Беляцького.

Алесь Беляцький очолює білоруську правозахисну групу «Весна», що проводила кампанію на захист активістів опозиції, яких переслідує режим президента Білорусі Олександра Лукашенка.

У 2003 році влада відмовила «Весні» в офіційній реєстрації. Відтак, за словами засудженого, він отримував грошові пожертви на діяльність організації на свої приватні рахунки за кордоном.
XS
SM
MD
LG