Доступність посилання

ТОП новини

Захисники тварин мітингують під Кабміном проти знищення безпритульних собак


«Stop it! – Зупиніть вбивства безпритульних тварин!»
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:01:43 0:00
ЗАВАНТАЖИТИ

«Stop it! – Зупиніть вбивства безпритульних тварин!»

Кілька десятків осіб пікетують Кабмін у Києві, вимагаючи негайно припинити фізичне винищення тварин комунальними службами по всій країні.

Учасники акції зазначають, що вони не представляють ніяку організацію і дізналися про акцію з Facebook, де було оголошено та організовано акцію на захист безпритульних тварин «Stop it». Протестувальники тримають плакати з гаслами на кшталт «Досвід Європи замість вбивств» тощо. Також організатори встановили динаміки, з яких лунає тривожний собачий гавкіт.


Протестувальники вимагають також змінити склад робочої групи при Міністерстві екології із розроблення нормативно-правової бази для реалізації вимог Закону «Про захист тварин від жорстокого поводження». Також вони вимагають зобов’язати правоохоронні органи розслідувати й припинити діяльність мисливцiв на собак. Крім того, учасники акції вимагають змінити підхід до вирішення проблеми безпритульних тварин, використовуючи європейський досвід, а саме забрати цю функцію від комунальних підприємств, які не зацікавлені в тому, щоб зменшувати кількість безпритульних тварин гуманним шляхом, та передати її громадським організаціям із захисту тварин.

Учасники акції зазначають, що останнім часом вбивства безпритульних тварин набули масового характеру через намагання влади на місцях «зачистити» підвідомчі території напередодні Євро-2012. При цьому вони наголошують, що від отрути, яку, за їхніми словами, розкидають на вулицях комунальники, часто гинуть й домашні тварини.
XS
SM
MD
LG