Доступність посилання

ТОП новини

У Раді Європи знову говорили про Тимошенко


Генеральний секретар Ради Європи Турбйорн Яґланн
Генеральний секретар Ради Європи Турбйорн Яґланн
Генеральний секретар Ради Європи Турбйорн Яґланн знову висловив занепокоєння у зв'язку зі справою колишнього Прем’єр-міністра України Юлії Тимошенко, засудженої до 7 років за перевищення влади та службових повноважень. Ця тема обговорюється на кожному засіданні Комітету міністрів Ради Європи, зазначив він.

Про це йшлося й під час двосторонньої зустрічі Яґланна та міністра закордонних справ України Костянтина Грищенка, яка відбулася в середу в Страсбурзі, повідомили сторони пресі після зустрічі.

«Ми говорили про справу Юлії Тимошенко, яка викликає у нас занепокоєння. Міністр запевнив мене, що, хоча її захворювання не лікують, вона перебуває у найкращих умовах, які є в Україні», – сказав Яґланн.

Український міністр закордонних справ Костянтин Грищенко уточнив, що Тимошенко «пропонували найкраще медичне лікування, але вона відмовилася з причин, які лише вона може пояснити». Він також зазначив, що зараз розглядається питання про можливість залучити до обстеження Тимошенко іноземних лікарів.

Грищенко прибув сьогодні з візитом до Страсбурга, де проходить сесія Парламентської асамблеї Ради Європи, у ході якої заплановано прийняття резолюції щодо виконання Україною зобов’язань перед Радою Європи.
XS
SM
MD
LG