Доступність посилання

ТОП новини

МЗС: Угода про асоціацію між Україною та ЄС може бути парафована навесні


Павло Клімкін, заступник міністра закордонних справ України у студії Радіо Свобода - архівне фото
Павло Клімкін, заступник міністра закордонних справ України у студії Радіо Свобода - архівне фото
Українські та європейські експерти продовжують роботу над узгодженням положень та тексту Угоди про асоціацію між Україною та ЄС, документ може бути парафований весною цього року. Про це повідомив заступник міністра закордонних справ Павло Клімкін на зустрічі з українськими ЗМІ.

«Політична частина на сьогодні вивірена, є відповідний переклад українською мовою. Тут все чітко. Розділ, який стосується зони вільної торгівлі, досить великий – як за обсягом (тексту), так і зміст його є дуже непростим. Адже ця Угода є унікальною як для України, так і для Євросоюзу, як за глибиною, так і за амбітністю. І ми працюємо з Європейською комісією, щоб цей текст отримати найближчим часом. Тільки після того, як текст пройде внутрішні юридичні служби Європейської комісії, пройде процедури у нас, ми зможемо його парафувати, – зазначив Клімкін.

Подібні процеси забирають до трьох місяців часу, відзначив Клімкін.

Очікуване парафування Угоди про асоціацію між Україною та ЄС, заплановане на час саміту 19 грудня 2011 року, не відбулось: Київ пояснює це технічними проблемами, натомість європейські політики пов’язують це зі згортанням демократії в Україні.
XS
SM
MD
LG