Доступність посилання

ТОП новини

На кому будете економити, пане Президент?


Віктор Янукович дав інтерв’ю новому виданню «Україна і світ», що є спільним проектом газети «Сегодня» та The New York Times.
Президент України продемонстрував переконаність, що Україна під керівництвом його команди показала світу, як можна без кредитів вийти з ситуації подібної до грецької.

«Це вразило експертів, аналітиків і просто наших партнерів у світі, які знали реальну ситуацію, наприклад, у Європі», – сказав Віктор Янукович.

Президент налаштований оптимістично. Він вірить, що попри те, що «деякі політики цинічно обманюють людей, український народ, який не раз доводив свою мудрість, в усьому розбереться».

Віктор Янукович сміливо заявляє, що його мета – «оптимізувати державні витрати», а головний пріоритет – «це покращення життя людей. Це дуже важливо. Тому і прожитковий мінімум у нас вперше вищий тисячі гривень…». А відтак і економити державні гроші Президент пообіцяв «не за рахунок населення, не за рахунок людей».

Сподіваюся, що до «населення й людей» належать також і ліквідатори-чорнобильці, і діти війни, й інваліди. Якраз на ці категорії громадян скаржився прем’єр-міністр Микола Азаров, що на усі виплати для них ніякого бюджету не вистачить.

Зате з бюджету країни, де на тисячу гривень людина має заплатити компослуги, одягнутися, їсти, пересуватися й, навіть, ще якось розважатися – на утримання маєтків Азарова, Литвина і Ющенка виділять 50 млн. грн.

Таку відповідь на свій інформаційний запит отримала «Українська правда» від Адміністрації Президента.

То на кому будете економити, пане Президент?
  • Зображення 16x9

    Ірина Штогрін

    Редактор інформаційних програм Радіо Свобода з жовтня 2007 року. Редактор спецпроектів «Із архівів КДБ», «Сандармох», «Донецький аеропорт», «Українська Гельсінська група», «Голодомор», «Ті, хто знає» та інших. Ведуча та редактор телевізійного проекту «Ми разом». Автор ідеї та укладач документальної книги «АД 242». Автор ідеї, режисер та продюсер документального фільму «СІЧ». Працювала коментатором редакції культура Всесвітньої служби Радіо Україна Національної телерадіокомпанії, головним редактором служби новин радіостанції «Наше радіо», редактором проекту Міжнародної організації з міграції щодо протидії торгівлі людьми. Закінчила філософський факультет Ростовського університету. Пройшла бімедіальний курс з теле- та радіожурналістики Інтерньюз-Україна та кілька навчальних курсів «IREX ПроМедіа». 

XS
SM
MD
LG