Доступність посилання

ТОП новини

У Дніпропетровську віднині є вулиця Брежнєва


У Дніпропетровську безіменний проїзд в Амур-Нижньодніпровському районі міста отримав ім’я Леоніда Брежнєва. Відповідне рішення ухвалили в середу на сесії Дніпропетровської міської ради.

Найменування відбулось з ініціативи однієї з громадських організацій. Відповідні зміни, за інформацією з міськради, будуть внесені до реєстру містобудівного кадастру.

Рішення депутатської більшості обурило опозицію. «Ми називаємо нові вулиці ім'ям Брежнєва. Це система 70-х років! Так називали вулиці радянські чиновники. Як можна в наш час думати шаблонами минулого століття», – заявив Радіо Свобода член постійної комісії міськради з питань розвитку місцевого самоврядування Максим Зуєв.

Цього року в Дніпродзержинську, на батьківщині генерального секретаря, за рішенням міської ради здійснять капітальний ремонт пам’ятника «Бюст Брежнєва».

Колишній генеральний секретар ЦК КПРС Леонід Брежнєв народився у Кам’янському (нині – Дніпродзержинськ) 1906 року. Роки його перебування на посаді генсекретаря (1964–1982) увійшли в історію як «брежнєвський застій». Ці 18 років правління Брежнєва позначилися для України, зокрема, посиленням русифікації.
XS
SM
MD
LG