Доступність посилання

ТОП новини

Держслужбовцям дозволили приховувати доходи (огляд преси)


Споживання хліба скорочується, переплачені гроші за компослуги не повертають…
Споживання хліба скорочується, переплачені гроші за компослуги не повертають…
Київ – Тепер інформація про заробітки держслужбовців і депутатів є конфіденційною. Не підлягають розголосу і дані про записане на них майно. Як інформують «Ізвестія» в Україні», відтепер дізнатися, скільки заробляє і чим володіє чиновник, можна лише з його письмової згоди. Експерти видання наголошують, що нова постанова Конституційного Суду суперечить антикорупційному законові, який нещодавно був ухвалений і який зобов’язував держслужбовців оприлюднювати свої доходи.

Кабінет Міністрів України за допомогою силовиків змусив органи влади на місцях зменшити комунальні тарифи. Окрім Харкова… Однак, як зауважує газета «Україна молода», повертати українцям заплачені за незаконними тарифами десятки мільйонів гривень влада поки що не планує.Це стверджується в статті «Хід тарифами».

Тенденція скорочення споживання хліба в Україні, що виникла ще в середині минулого року, набирає обертів, констатують «Економічні відомості». Показники виробництва товару № 1 продовжують падати, і при цьому темпи скорочення пришвидшуються. Ця ситуація вже позначилась на суміжних галузях – у відповідь на стагнацію у хлібопекарській галузі декларують зниження обсягів виробництва і виробники борошна. Версії того, що відбувається, різні: від глобальних змін структури споживання до банальної нестачі грошей у людей на найнеобхідніші продукти. Докладніше про це йдеться в статті «На хліб немає грошей».

У Партії регіонів вирішили спростити життя авіабудівникам, констатує газета «Комерсант-Україна». Верховній Раді запропоновано звільнити підприємства галузі від обов’язків дотримуватися тендерного законодавства. Необхідність участі в торгах призводить до зриву виробничого процесу і невиконання контрактів, стверджують учасники ринку. В уряді готові підтримати скасування цієї норми, оскільки вважають, що авіапідприємства і так дотримуються закону формально. Більше про урядові причини протекторату галузі «Комерсант» розповідає в матеріалі «Авіабудівникам розв’яжуть крила».
  • Зображення 16x9

    Ірина Біла

    На Радіо Свобода працюю з кінця 1990-х. Закінчила Київський університет культури і мистецтв – інформаційна, бібліотечна та архівна справа.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG