Доступність посилання

ТОП новини

Захист Тимошенко подав касацію на вирок у «газовій справі» – адвокат


Захист екс-прем'єра України Юлії Тимошенко в четвер уранці подав касацію до Вищого спеціалізованого суду з розгляду цивільних і кримінальних справ на вирок у «газовій справі», за яким Тимошенко засудили до семи років позбавлення волі, повідомив адвокат екс-прем'єра Олександр Плахотнюк. При цьому він уточнив, що це касація адвокатів, а не самої Тимошенко.

Адвокат утримався від прогнозів, коли може розпочатися касаційний розгляд на рішення Апеляційного суду Києва, що залишив у силі вирок Печерського райсуду Києва в «газовій справі», за якою Тимошенко засудили до семи років позбавлення волі.

Печерський районний суд Києва 11 жовтня 2011 року засудив Тимошенко до семи років позбавлення волі за перевищення повноважень під час підписання газових контрактів із Росією в 2009 році. Крім того, Тимошенко заборонено протягом трьох років обіймати посади на держслужбі. Суд також задовольнив позов НАК «Нафтогаз України» до Тимошенко, згідно з яким вона має відшкодувати збиток компанії на суму понад півтора мільярди гривень. З 5 серпня 2011 року Тимошенко перебувала в Київському слідчому ізоляторі. 30 грудня її етапували до Качанівської виправної колонії в Харкові.
XS
SM
MD
LG