Доступність посилання

ТОП новини

Українські щедрівки як джаз


Співачка Юлія Рома презентувала новий джазовий альбом українських колядок та щедрівок
Співачка Юлія Рома презентувала новий джазовий альбом українських колядок та щедрівок
Київ – Українські колядки та щедрівки відтепер мають нове звучання. 26 січня у Києві, в Будинку актора, співачка Юлія Рома презентувала новий джазовий альбом. Юлія Рома народилася на Вінниччині, творчість вона поєднує з викладанням джазового вокалу в київському Інституті музики імені Глієра. Юлія Рома розповіла Радіо Свобода більше про свій новий проект.

– Альбом має назву «Радуйся», і туди увійшли українські народні колядки і щедрівки у моєму аранжуванні і сучасному звучанні. Це різдвяно-новорічна програма.

– Ви є джазовою виконавицею. Чому цей напрямок музики Вам найближчий?

– Я люблю цю музику. Вона є моїм життям. В принципі, джаз – це англомовна музика, так, але в будь-якій європейській країні, яка себе поважає, є місцевий джаз.

– Скільки у Вас альбомів і які вони?

– Це третій альбом «Радуйся». Перший – англомовний, моя авторська музика і слова авторські, він називається «Гартбіт», що в перекладі українською – «серцебиття», скажімо так. Другий – українськомовний авторський альбом. Він має назву «Цвіт». І останній, який ми сьогодні презентуємо, – «Радуйся», колядки та щедрівки. Мені цікаво виконувати, і слухати, я сподіваюся, теж буде цікаво.

– Свята вже минули, чому саме зараз Ви презентуєте альбом?

– Обставини життєві теж диктують свої умови. Тому до Нового року не вдалося, а альбом вийшов. І зараз така гарна зима, що мені видається, що саме час заспівати колядок і щедрівок. Всіх привітати ще раз ніколи не буває зайвим.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG