Доступність посилання

ТОП новини

У Римі помер колишній Президент Італії Оскар Луїджі Скальфаро


Колишній Президент Італії, довічний сенатор Республіки Оскар Луїджі Скальфаро помер сьогодні в Римі на 94-му році життя. Про це повідомили у парламенті республіки.

«Оскар Луїджі Скальфаро залишив помітний слід у демократичній історії країни. Він завжди був прикладом послідовності і духовної цілісності. Будучи Президентом, він упевнено тримався у дуже непрості моменти»,– йдеться у зверненні нинішнього Президента Італії Джорджо Наполітано.

Оскар Скальфаро народився 9 вересня 1918 року у північному місті Новара. Він закінчив факультет юриспруденції у престижному Католицькому університеті в Мілані. Скальфаро обіймав усі три вищі посади в італійській ієрархії влади: він був спікером нижньої і верхньої палат парламенту, а в 1992 році його обрали Президентом. Після закінчення президентського терміну в 1999 році він автоматично став довічним сенатором і брав участь в усіх консультаціях під час урядових криз, включаючи останню – в листопаді минулого року, коли у відставку з посади прем`єра пішов Сільвіо Берлусконі.
XS
SM
MD
LG