Доступність посилання

ТОП новини

Луценко оскаржує своє утримання під вартою в суді у США


Колишній міністр внутрішніх справ Юрій Луценко заявив сьогодні журналістам через своїх адвокатів, що подав позов до «спеціалізованого американського суду» на українських посадовців, відповідальних за незаконне, за його словами, утримання його під вартою, яке призвело до тяжких наслідків для його здоров’я.

Як пояснив Луценко, ця скарга до суду у США подана проти конкретних осіб, тоді як скарга до Європейського суду з прав людини є позовом до держави.

У заяві Луценка не названо ні сам цей суд у США, ні інших подробиць позову.

За повідомленнями агентств, позов Луценка поданий до Федерального суду судового округу Колумбія у США проти Генерального прокурора Віктора Пшонки і ще кількох працівників ГПУ. Позивач вважає, що американське законодавство має дозволити розгляд такої справи про можливі порушення за кордоном у Сполучених Штатах.

Юрія Луценка нині судять у Печерському районному суді Києва у кримінальній справі за звинуваченнями в перевищенні службових повноважень. Колишній міністр внутрішніх справ перебуває при цьому в попередньому ув’язненні в слідчому ізоляторі.
XS
SM
MD
LG