Доступність посилання

ТОП новини

У Росії видаватимуть спецгазету «проти революцій»


У Росії в лютому, напередодні президентських виборів, почне виходити газета з назвою «Не дай, Боже!», метою якої буде переконувати росіян, що революції небезпечні для країни, повідомляють російські засоби інформації.

Припускають, що газета виходитиме як вкладка до таких російських періодичних видань, як «Комсомольська правда», «Московський комсомолець» чи «Аргументи і факти», які мають репутацію «жовтої преси».

Газета має виходити також іще деякий час і після виборів. Її організатори наголошують, що це не є проект на підтримку одного кандидата і що вони не пов’язані з виборчим штабом прем’єр-міністра Володимира Путіна.

Вибори президента в Росії мають відбутися в березні. Як очікують, на них переможе нинішній прем’єр-міністр Володимир Путін, який уже був президентом два терміни, але мусив зробити перерву через конституційне обмеження. Путін, якого звинувачують в авторитаризмі, також відомий як палкий супротивник «кольорових революцій», що відбулися під гаслами демократизації в кількох післярадянських країнах.

Газету з такою ж назвою, «Не дай, Боже!», вже видавали в Росії перед президентськими виборами 1996 року. Тоді вона агітувала проти одного з кандидатів, лідера Компартії Геннадія Зюганова, який, як вважають, мав тоді шанси перемогти.
XS
SM
MD
LG