Доступність посилання

ТОП новини

Мінкультури здійснює зачистку музеїв (огляд преси)


Київ – Під приводом захисту прав споживачів ті, хто контролює якість продукції, хочуть підвищити власні неофіційні заробітки, стверджує «Ділова столиця». Видання інформує, що ревізори вже давно домагаються права проводити перевірки за сигналами споживачів і не узгоджувати їх з іншими інстанціями. У разі ухвалення необхідного законопроекту, що вже чекає на розгляд у Верховній Раді, низка контролюючих органів зможуть «активніше» працювати з бізнесом, прикриваючись скаргами анонімних покупців. Заголовок статті: «Увійдуть без попередження».

Кількість приватних підприємців в Україні стрімко скорочується. За підсумками минулого року, власну справу закрили близько 70 тисяч українців. У такий спосіб, як стверджують «Вечірні вісті», малий бізнес реагує на загвинчування гайок владою, котра не лише не виконала свої передвиборні обіцянки – влаштувати їм п’ятирічні податкові канікули, – але й істотно посилила фіскальний тиск на них.Про це йдеться у публікації «Примус до ліквідації».

Міністр культури Михайло Кулиняк, на думку журналіста «Голосу України», надихнувся прикладом свого «освітнього колеги»: якщо руйнувати довірену галузь, то з розмахом. Демонстративне звільнення директорів найбільших музеїв України здалося схожим газетярам на тотальну зачистку, адже логікою чи профнепридатністю мотивувати ці кадрові рішення важко. Тим паче що пан міністр, наче поганий актор, затягує паузу перед поясненням своїх дій до непристойності. Детальніше з ситуацією знайомить матеріал «Зачистка музеїв».

Рекордні морози в Україні фактично заблокували торгівлю на відкритих майданчиках – ринках та базарах, ліквідували стихійну торгівлю. Споживачам це загрожує підвищенням цін у стаціонарних магазинах, а також зниженням якості чутливих до температурного режиму продуктів. Про це пишуть «Економічні відомості», стаття називається «Погода заморозила торгівлю».
  • Зображення 16x9

    Ірина Біла

    На Радіо Свобода працюю з кінця 1990-х. Закінчила Київський університет культури і мистецтв – інформаційна, бібліотечна та архівна справа.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG