Доступність посилання

ТОП новини

Прокуратура проводить обшук у ще одній квартирі Авакова


У другій квартирі лідера харківської обласної організації партії «Батьківщина» Арсена Авакова, що розташована в центрі Харкова, по вулиці Мироносицькій, триває обшук.

Як повідомила Радіо Свобода прес-секретар Авакова Наталія Статівко, «обшук розпочався о 12.30 і досі триває. Слідчі увійшли до приміщення разом із адвокатом Авакова». Також, за словами Статівко, із 7.30 ранку не припиняються слідчі дії у квартирі Авакова на Салтівці, де екс-голова області не мешкає вже близько двох років.

У прокуратурі області ситуацію поки не коментують, там лише підтвердили факт проведення слідчих дій.

Водночас харківський осередок «Батьківщини» оприлюднив заяву, у якій назвав проведення обшуку у квартирах Арсена Авакова продовженням політичних репресій і «реакцією нинішньої влади на резолюцію Парламентської асамблеї Ради Європи від 27 січня стосовно України».

На початку січня прокуратура Харківської області порушила кримінальну справу за фактом незаконного відчуження впродовж 2009 року земельної ділянки площею 55 гектарів у Харківському районі. За інформацією посадовців обласної адміністрації, держакти, на підставі яких одна з фірм придбала право власності на ділянки із незаконно зміненим цільовим призначенням, були підписані особисто Аваковим.

26 січня прокуратура Харківської області порушила кримінальну справу стосовно колишнього голови Харківської обласної державної адміністрації Арсена Авакова за фактом перевищення ним службових повноважень.
XS
SM
MD
LG