Доступність посилання

ТОП новини

У Москві людей змушують іти на «путінг» – повідомлення


Зі столиці Росії надходить дедалі більше повідомлень про те, що працівників бюджетної сфери змушують узяти участь у мітингу на підтримку кандидата на президента Володимира Путіна, який має відбутися 4 лютого, в день іншого мітингу, який збирає опозиція.

Зокрема, московські вчителі заявляють, що до шкіл міста надійшло розпорядження зібрати вчителів на офіційний провладний мітинг. Учителям «наполегливо рекомендують» вийти на акцію, за що обіцяють надати відгул, а не згодним погрожують санкціями.

В офіційній профспілці вчителів ці повідомлення заперечують.

Також у комунальних підприємствах Москви працівники заявляють, що людям пообіцяли виплатити аванс тільки в разі явки на мітинг.

Тим часом міністерство преси Московської області розіслало циркуляр для журналістів із рекомендацією всіляко наголошувати на «народності і добровільності» мітингу за Путіна і, висвітлюючи його, не згадувати про владу партію «Єдина Росія».

4 лютого в іншому місці Москви мають також відбутися похід і мітинг опозиції в рамках кампанії «За чесні вибори» напередодні планованих на березень президентських виборів, на яких збирається повернутися на посаду прем’єр-міністр, попередній президент Володимир Путін.

Офіційні мітинги на підтримку Путіна, які організовує влада на противагу опозиційним, у Росії вже прозвали «путінгами».
XS
SM
MD
LG