Доступність посилання

ТОП новини

Переговори про звільнення затриманих у Лівії українців тривають – МЗС


Переговори щодо звільнення українців, які перебувають під домашнім арештом у Лівії, тривають, повідомив сьогодні директор департаменту інформаційної політики Міністерства закордонних справ Олег Волошин.

Він повідомив також, що затримані українці порушили міграційне законодавство Лівії, бо в’їхали на її територію країни в період воєнних дій, тому в Лівії мають до них певні питання – «що ці люди робили в Лівії під час конфлікту, на кого вони працювали і хто вони реально за спеціальністю».

Але при цьому речник МЗС запевнив, що затримані напевно не брали участі в бойових діях. «Вони точно не снайпери, у них на руках крові немає, я можу це точно сказати», – заявив він.

Понад 20 громадян України затримало в Лівії одне з тодішніх повстанських угруповань іще на початку вересня, коли в країні тривала громадянська війна між повстанцями і владою диктатора Муаммара аль-Каддафі. Українців звинувачували в тому, ніби вони снайпери, які прибули до Лівії, щоб воювати на боці Каддафі. Україна заявляла, що всі затримані – цивільні фахівці-нафтовики, які прибули працювати за контрактом у нафтовій галузі.

За повідомленнями, українці перебувають під домашнім арештом у руках одного з угруповань недавніх повстанців, яке не підкоряється нинішній тимчасовій владі колишніх повстанців, Національній перехідній раді.
XS
SM
MD
LG