Доступність посилання

ТОП новини

Республіканець Мітт Ромні переміг у Флориді


Нью-Йорк – Колишній губернатор штату Масачузетс Мітт Ромні переміг у черговому турі первинних виборів між представниками Республіканської партії, що відбувся в американському штаті Флорида. Флорида – найбільший штат із тих, де вже відбулися праймеріз. Відтак, перемога тут сильно підвищує шанси Ромні на вихід у листопадовий фінал президентських виборів проти демократа Барака Обами.

За попередніми підрахунками, за Мітта Ромні віддали голоси 47 відсотків виборців проти 32 відсотків, які проголосували за Ньюта Гінгріча, колишнього спікера Палати представників Конгресу.

У перегонах беруть участь ще два претенденти: колишній сенатор від Пенсільванії Рік Санторум та Рон Пол, конгресмен від Техасу. Проте обидва вони далеко позаду.

Між тим, Ромні, який програв Гінгрічу на первинних виборах у Південній Кароліні, цього разу виглядав значно краще від суперника. Особливо це було помітно під час низки публічних дебатів, трансльованих багатьма флоридськими телеканалами.

На думку оглядачів, своєю перемогою Ромні завдячує не лише своїм ораторським здібностям, а і тому, що він буквально заполонив штат телевізійними рекламними оголошеннями, витративши понад 17 мільйонів доларів.

Об’єкт критики претендентів – Президент Обама

Ромні вказував на етичні скандали Гінгріча, за що спікера було оштрафовано на 300 тисяч доларів. Зі свого боку, Гінгріч змальовував Ромні як ліберала, далекого від консервативних цінностей Республіканської партії.

Проте обопільна критика суперників не завадила їм нагадувати вибоцям про Барака Обаму, якого вони хочуть виселити з Білого дому.

«Три роки тому новообраний Президент Обама сказав американському народові: якщо за три роки він не зможе поліпшити економіку, тоді його президентство триватиме лише один термін. Тож ми нагадуємо йому про цю обіцянку», – заявив Мітт Ромні, виступаючи перед прихильниками.

Багато оголошень Ромні було розраховано на пенсіонерів, адже шість із десяти республіканських виборців у Флориді становлять пенсіонери.

«Політичним діячам відомо, що саме люди старшого віку є постійними виборцями», – зазначив директор Флоридського відділення всеамериканської Асоціації пенсіонерів Джефф Джонсон.

Між тим, Ньют Гінріч запевнив своїх прихильників, що він з дистанції не зійде і до Флориди ще повернеться у серпні, бо саме там відбудеться з’їзд Республіканської партії, який обере кандидата на посаду президента.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG