Доступність посилання

ТОП новини

УПЦ (МП): Лавра має бути монастирем, але ми не проти заповідника


Українська православна церква (Московського патріархату) наполягає на тому, що Києво-Печерська лавра має бути монастирем. Про це Радіо Свобода заявив речник предстоятеля УПЦ (МП), протоієрей Георгій Коваленко.

«Позиція Української православної церкви щодо Києво-Печерської лаври ніколи не зміниться: церква говорить, що Лавра має бути монастирем, і церковне майно має належати церкві», – наголосив він.

Водночас, за словами представника УПЦ (МП), «церква ніколи не виступала проти того, щоб там був національний музей-заповідник». «Може бути співіснування, ми ж навчилися з музеями співпрацювати. Але ми ніколи не відступимо, ми будемо просити, щоб нам повернули це майно. І якщо умовою цього буде збереження музею-заповідника, ми її виконаємо», – зазначив Георгій Коваленко.

Напередодні стало відомо, що народні депутати від Партії регіонів зареєстрували у парламенті законопроект, у якому Києво-Печерську лавру, Почаївську лавру та Святобогоявленський монастир пропонується передати у власність Української православної церкви (Московського патріархату). Депутати пропонують вилучити ці об’єкти зі списку тих, які не можна приватизувати.
XS
SM
MD
LG