Доступність посилання

ТОП новини

МЗС: Україна вимагає від Румунії розслідувати напади на українські судна на Дунаї


Міністерство закордонних справ України вимагає від Румунії розслідувати напади на українські судна на Дунаї, що сталися 4 та 7 січня цього року (теплохід «Зоряний» та вантажний корабель «Перм»). Про це йдеться у ноті МЗС України до зовнішньополітичного відомства Румунії, повідомив Радіо Свобода речник МЗС Олександр Дикусаров.

Коментуючи повідомлення українських та російських ЗМІ щодо появи «дунайських піратів», Дикусаров наголосив: «Ми не кажемо про те, що це пірати – це злочинці, які нападають на судна, в тому числі українські. Вони вкрали сто метрів буксирувального тросу. Але ми доручили посольству України у Румунії звернутися до відповідних румунських компетентних органів з проханням пояснити ситуацію, яка склалася з українськими суднами на річці Дунай. Нас запевнили, що зараз відбувається розслідування цих фактів».

Як розповів Олександр Дикусаров, до МЗС України запросили представника посольства Румунії у Києві, якому передано ноту з викладенням фактів нападу на українські судна на Дунаї та вимогою інформувати Київ про перебіг розслідування.

За повідомленням ЗМІ, у січні на одній із ділянок судноплавної протоки Дунаю було скоєно напади на українські судна. В обох випадках нападники нікого не взяли у полон, лише пограбували вантаж.
XS
SM
MD
LG