Доступність посилання

ТОП новини

Телеканал заблокували ненавмисно?


Міліція створила перешкоди для роботи телеканалу «Нова Одеса»
Міліція створила перешкоди для роботи телеканалу «Нова Одеса»

Іван Шевчук

Одеса – Міліцейська спецоперація створила перешкоди для роботи телеканалу «Нова Одеса», який є опозиційним щодо міської та обласної влади і близьким до лідерів місцевого осередку партії «Фронт змін».

За словами головного редактора каналу Сергія Братчука, люди у масках, які не представлялися і не пояснювали своїх дій, не дозволяли працівникам компанії пройти до своїх робочих місць.

Згодом з’ясувалося, що заблокували приміщення бійці підрозділу «Сокіл» та співробітники УБОЗу.

Як зазначається в офіційному повідомленні Центру громадський зв’язків облуправління міліції, їхні дії не були спричинені якимись претензіями до телеканалу.

Правоохоронці здійснювали обшуки у приміщеннях «Облспоживспілки», офіси якої розташовані на другому та третьому поверхах п’ятиповерхової будівлі, в рамках кримінальної справи, що стосується розтрати майна та зловживання службовим становищем.

«До телекомпанії «Нова Одеса», приміщення якої розташоване на п’ятому поверсі», – йдеться у повідомленні, – перевірка працівників міліції ніякого стосунку не має і не перешкоджає її діяльності».

«Не вірю у простий збіг» – журналіст

Сергій Братчук запевняє, що канал виходить в ефір у нештатному режимі та й то лише тому, що видачу програм в ефір здійснює з іншого приміщення.

«Я не вірю у простий збіг, – каже журналіст, – це спроба справити політичний тиск на канал».

У діях правоохоронців він схильний вбачати продовження історії зі спробою захопити підприємство «Стальканат-Сілур», чиїми акціями володіють лідери обласного «Фронту Змін».

Журналісти «Нової Одеси» звернулися по допомогу до обласної держадміністрації, депутатів різних рівнів та своїх колег.

Голова обласного осередку Національної спілки журналістів України Юрій Работін побував на місці події і каже, що наразі не вбачає у діях правоохоронців якихось політичних мотивів.

За словами Работіна, нині у регіоні не спостерігається якийсь масований тиск на опозиційні мас-медіа. Він прогнозує, що ситуація може змінитися на гірше ближче до виборів.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG