Доступність посилання

ТОП новини

Юристи EX.UA намагаються повернути вилучені сервери


Юристи, які захищають інтереси інтернет-ресурсу EX.UA, намагаються повернути вилучені правоохоронцями сервери, повідомляє сьогодні агентство «Інтерфакс-Україна» з посиланням на фахівця в галузі IТ-права юридичної компанії «Юскутум» Андрія Пархоменка.

За його словами, якщо це не вдасться, вилучення серверів оскаржать через суд.

Юрист додав, що досі ніяких звинувачень EX.UA не висунули.

Як сказав Пархоменко, аргументи юристів уже допомогли домогтися скасування ухвали слідчого щодо блокування доменного імені EX.UA.

Основним аргументом юристів був факт, що сервіс EX.UA – «лише інструмент для надання користувачам можливості обмінюватися інформацією», наголосив він, і для компанії «неможливо контролювати всіх користувачів на предмет розміщення ними незаконного контенту».

Раніше сьогодні компанія-реєстратор imena.ua повідомила, що розблокувала домен EX.UA, і ця адреса запрацює протягом декількох годин. При цьому там наголосили, що доступність доменного імені не означає поновлення роботи сайту сервісу зберігання інформації EX.UA.

Перед цим Печерське районне управління Головного управління Міністерства внутрішніх справ у Києві відкликало вимогу про блокування доменного імені EX.UA, про що надіслало сьогодні реєстраторові листа.

31 січня міліція припинила діяльність веб-ресурсу ЕХ.UA за звинуваченням у порушенні прав інтелектуальної власності.
XS
SM
MD
LG