Доступність посилання

ТОП новини

У Єгипті розганяли газом демонстрантів проти насильства на футболі


Поліція в Єгипті вдалася в четвер до подразливого газу проти демонстрантів, які рушили до будівлі Міністерства внутрішніх справ у столиці Каїрі після насильства на футбольному матчі в середу, в якому загинули 74 людини і понад тисяча була поранена.

За словами очевидців, тисячі людей заповнили вулиці навколо міністерства з гаслами проти нинішньої військової влади Єгипту й почали закидати камінням поліцію, що перекрила їм шлях. У відповідь був застосований газ.

Демонстранти звинувачують владу і, зокрема, керівництво і працівників правоохоронних структур у нездатності відвернути чи припинити насильство, що спалахнуло в середу в місті Порт-Саїді між уболівальниками місцевої і каїрської футбольних команд після матчу між ними. За деякими з повідомлень, частина поліції тоді самоусунулася від будь-яких дій.

Так само й парламент країни, скликаний у четвер на надзвичайне засідання, вимагає відставки міністра внутрішніх справ.

Раніше в четвер прем’єр-міністр Єгипту Камаль аль-Ґанзурі, виступаючи в парламенті, повідомив, що прийняв відставку губернатора провінції Порт-Саїд, звільнив двох чільних керівників правоохоронних структур міста Порт-Саїда і розпустив керівництво Федерації футболу країни.

Також у четвер у Єгипті почалася триденна національна жалоба за жертвами вчорашніх подій.
XS
SM
MD
LG