Доступність посилання

ТОП новини

Бойко: обсяги постачання газу знизила Росія


Низка європейських країн отримує менше від заявленого природного газу через українську газотранспортну систему внаслідок того, що російський «Газпром» знизив обсяги постачання газу, заявив журналістам міністр енергетики й вугільної промисловості Юрій Бойко.

«Основна проблема в тому, що в Росії суттєве похолодання і суттєво знизилося надходження в Україну газу. За технічної угоди в 490 мільйонів кубометрів на добу у нас сьогодні постачання йдуть на рівні 415 мільйонів кубометрів на добу», – зазначив міністр.

«Ми відбираємо газ суворо відповідно до контракту, але через те, що не доходить газ із Росії, то, природно, він не доходить і до Європи», – додав він.

Учора «Нафтогаз України» вже наголошував, що обсяги транзиту природного газу через територію України та відбору імпортованого з Росії природного газу перебувають на рівні, визначеному контрактом із «Газпромом», а збільшення споживання природного газу в Україні, пов’язане зі значними морозами, компенсується виключно за рахунок відбору газу з українських підземних газосховищ.

Раніше того ж дня гендиректор російської компанії «Газпром експорт», експортного підрозділу «Газпрому», Олександр Медведєв, реагуючи на повідомлення Італії, що там недоотримують до 20 відсотків від запланованого обсягу російського газу, заявив, що, «сидячи на транзитних трубах, Україна відбирає нині газ на рівні річного обсягу в 60 мільярдів кубометрів, що значно більше за контрактні обсяги».
XS
SM
MD
LG